بازنگری کامل درباره فن کویل کانالی: عملکرد، کاربردها و مزایا
مقدمه
امروزه استفاده از سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان ها و مجموعه های صنعتی به عنوان یکی از بخش های مهم تبدیل شده است. فن کویل یا فن کوئل یکی از بخش های سیستم تهویه هوای مطبوع می باشد که این سیستم از دو بخش اصلی کویل و فن تشکیل شده است. فن کویل ها خود به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند که یکی از آن ها فن کویل های داکتی یا کانالی می باشد. در این بخش مجموعه هواران در کنار شما است تا هر آنچه که لازم است در خصوص فن کویل کانالی بدانید را در اختیار شما قرار دهد. پس تا انتهای این مقاله با مجموعه هواران همراه باشید.
نحوه عملکرد فن کویل
قبل از اینکه به سراغ تعریف و توضیح فن کویل کانالی برویم بهتر است که در مورد وظیفه آن و نحوه عملکرد فن کویل ها اطلاعاتی داشته باشید. امروزه ساختمان ها و محیط های صنعتی برای تهویه مطبوع هوای محیط های خود نیازمند سیستم هایی جهت سرمایش و گرمایش می باشند. بنابراین ملزم به استفاده از دستگاهی هستند تا در تابستان با دمیدن هوای سرد و در زمستان با دمیدن هوای گرم دمای محیط را متعادل نگه دارد. بنابراین وظیفه اصلی فنکوئل ها را نیز می توان همین مورد عنوان کرد که وظیفه سرد و گرم کردن محیط ها به ترتیب در تابستان و زمستان را عهده دارند.
همان طور که در بخش ابتدایی نیز به آن اشاره کردیم فن کویل از دو بخش کویل یا مبدل حرارتی و فن تشکیل شده است و این سیستم بدینگونه عمل می کند که در تابستان، آب توسط سیستمی با عنوان چیلر خنک شده و به بخش مبدل حرارتی این دستگاه وارد می شود. دمای آب سرد شده معمولاً حدود ۷ درجه سانتیگراد می باشد، جنس مبدل های حرارتی از مس و پره های آن معمولاً از جنس آلومینیوم می باشد. استفاده از این اجناس به دلیل ضریب انتقال حرارت بسیار بالا می باشد. بعد از ورود آب به مبدل حرارتی، فن ها با عبور هوای محیط از روی مبدل که سرد شده است و دمیدن آن به محیط باعث خنک شدن محیط می گردند. در زمانیکه ما نیازمند هوای گرم هستیم، در فن کویل ها از آب گرم استفاده می شود. بدین صورت که آب گرم از سیستم گرمایشی موجود مانند دیگ آب گرم وارد مبدل دستگاه شده و فن ها با عبور هوای محیط از روی مبدل که گرم شده است و دمیدن آن به محیط باعث گرم شدن محیط می گردند.
پیشنهاد مطالعه: فن کویل چیست و نحوه عملکرد آن
اجزا تشکیل دهنده فن کویل
به طور کلی فن کویل ها از شش بخش تشکیل می شود که شامل فیلتر، موتور، فن، مبدل حرارتی یا همان کویل و سینی درین و در نهایت خروجی هوا می باشد که هوا توسط فن ها به داخل باکس فن کویل مکیده شده و بعد از فیلتراسیون به روی مبدل حرارتی منتقل می گردد و در نهایت هوای گرم یا سرد شده از خروجی تعیین گردیده به محیط منتقل می شود.
انواع فن کویل ها
همان طور که گفته شد فنکوئل ها دارای تنوع زیادی می باشند که این تنوع به دلیل تنوع پروژه های مختلف است. یکی از دلایلی که فنکویل ها زیاد مورد استفاده قرار می گیرند، تنوع فراوانی می باشد که دارند. بنابراین دست مصرف کنندگان را در انتخاب با توجه به نوع پروژه خود باز گذاشته اند.
انواع فن کویل ها شامل؛ فن کویل های سقفی تو کار، فن کویل های کاستی، فن کویل های دیواری، فن کویل های زمینی و در نهایت فن کویل های کانالی یا داکتی می باشند که در ادامه ما فن کویل کانالی یا داکتی را با جزئیات برای شما شرح خواهیم داد.
فن کویل کانالی چیست؟
فنکویل های کانالی یا داکتی از جمله فن کوئل های سقفی توکار شناخته می شوند که معمولاً در سقف های کاذب نصب می گردند و برای انتقال هوای مطبوع به داخل محیط از کانال کشی ها استفاده می شود و کانال ها در نقاط مختلف محیط به دریچه های هوای تعبیه شده متصل میگردند. فن کویل های کانالی بدلیل اینکه ظرفیت هوا دهی بسیار بالایی دارند معمولاً برای فضاهای بزرگ مانند سالن ها و سینماها، لابی ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل فنکویل های کانالی را با عنوان فن کویلهای داکتی یا پرفشار نیز می شناسند.
مقاله پیشنهادی: انواع فن کویل ها
مزایای فن کویل های کانالی
فن کویل های کانالی نیز مانند دیگر فن کوئل ها دارای مزایا و معایبی می باشند. از جمله مزایایی که برای فنکویل های کانالی وجود دارد می توان به ویژگی هایی مانند یکپارچه سازی سیستم تهویه و در نتیجه کاهش هزینه اولیه خرید و اجرای سیستم تهویه در پروژه، توان بالای حرارتی و برودتی دستگاه، تعمیر و نگهداری آسان اشاره کرد.
معایب فن کویل کانالی
از معایبی که در فن کویل های کانالی وجود دارد عدم امکان کنترل دمای محیط های تهویه شونده به صورت مجزا اشاره کرد. بدین گونه که فن کویل های کانالی ، تنظیمات دمایی را طبق فرمان های صادره از یک ترموستات که تنها دمای یک قسمت کوچک از محیط تهویه شونده را حس میکند انجام میدهد و لذا امکان بوجود آمدن شرایط مورد تقاضا از نظر دمایی برای تمامی محیط های تحت تاثیر دستگاه وجود ندارد.
دومین نکته منفی که در خصوص فن کویل های کانالی وجود دارد نیاز به تعمیر و نگهداری این سیستم است. بنابراین فن کویل ها با توجه به سیستمی که دارند نیاز به نگهداری همیشگی بوده و همچنین معمولاً میزان تعمیر آن ها بیشتر از سایر سیستم های تهویه هوای مطبوع می باشد. بنابراین نیاز است تا فن کویل ها به صورت سالانه مورد سرویس قرار بگیرد و همچنین اگر در محیط خود نیاز دارید تا از تعداد فن کویل های زیادی استفاده کنید نیازمند یک نیروی فنی خواهید بود تا همیشه از آن ها مراقبت کند.
و سومین نکته منفی در خصوص فن کویل های کانالی سطح صدای بالاتر آن نسبت به سایر مدلهای فن کویل میباشد که استفاده از آنها را در محیط هایی که سطح صدا در آنها مهم میباشد را محدود می کند.
قیمت خرید فن کویل کانالی
عوامل بسیار زیادی در تعیین قیمت فن کویل ها مخصوصاً فن کوئل های کانالی مؤثر می باشند. از آن جایی که فن کویل ها دستگاه های ساده و از اجزای تشکیل دهنده کمتری شکل گرفتهاند قیمت آن ها به کیفیت آن ها بستگی دارد. بنابراین اگر اختلاف قیمتی در انواع فنکویل ها مشاهده کردهاید بهتر است ابتدا کیفیت قطعاتی که در آن ها به کار رفته است را نیز مورد بررسی قرار دهید. زیرا عامل تعیین کننده قیمت، کیفیت قطعات به کار رفته در آن می باشد.
نکته قابل توجه در خرید فن کویل این است که نسبت به کیفیت و تجهیزاتی که در آن به کار رفته است باید دقت بسیار زیادی شود زیرا اگر ما از سیستم های کمک کننده مانند چیلر استفاده می کنیم درصورتیکه بهترین آن ها را خریداری کرده باشیم اگر فن کویل دارای کیفیت لازم نباشد فعالیت کل سیستم تهویه هوای مطبوع را زیر سوال می برد.
در نهایت
مجموعه هواران در این بخش در کنار شما بود تا هر آنچه که لازم است در خصوص فنکویل های کانالی بدانید را برایتان ارائه دهد. بنابراین اگر قصد خرید هواساز هایژنیک، چیلر و فن کویل دارید بهتر است ابتدا با مشاوران مجموعه هواران ارتباط برقرار کرده و سؤالات بی پاسخ خود را از آن ها بپرسید و همچنین آن ها بهترین نوع فنکویل را با توجه به شرایط شما به شما معرفی خواهند کرد. که درنتیجه شما می توانید یک خرید کاملاً سود ده و مثمر ثمر داشته باشید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع فن کویل می توانید به بخش های دیگر سایت مجموعه هواران رفته و اطلاعات و آگاهی نسبت به خرید محصول مورد نیاز خود کسب کنید.
تگ ها :
اشتراک گذاری :
نظرات