مینی چیلر: کاربردها و مزایای استفاده در فضاهای کوچک تجاری و مسکونی

چیلر یک دستگاه خنک کننده آب می ‌باشد که با پمپاژ کردن آب خنک به داخل سیستم ‌های تهویه مطبوع و سرمایشی باعث سرد شدن هوا می‌ گردد. همان ‌طور که از نام این سیستم پیدا است مینی چیلر به چیلرهای کوچکی گفته می ‌شود که ظرفیت تولید برودت تا ۱۰ تن تبرید در واحد زمان را دارد.


مینی چیلر چیست؟


مینی چیلر ها در زمره چیلرهای تراکمی قرار می‌ گیرند که به واسطه مزایایی چون راه ‌اندازی و نصب راحت و بهره ‌وری بالا بسیار پرطرفدار هستند. مینی چیلر ها امروز در آپارتمان ‌های مسکونی و در کارگاه ‌های صنعتی کوچک بسیار پرکاربرد می ‌باشند. اگر از آن دسته افرادی هستید که به ‌دنبال خرید مینی چیلر یا به ‌دنبال یافتن اطلاعاتی در مورد مینی چیلر ها می ‌باشید با هواران همراه باشید.


مقاله پیشنهادی: کاربرد چیلر چیست؟ و اجزا تشکیل دهنده چیلر


 

عملکرد مینی چیلرها


عملکرد مینی چیلرها


چیلر ها به دو نوع چیلر های تراکمی و چیلر های جذبی تقسیم ‌بندی می ‌شوند. با توجه به گزارشات ارسالی از طریق تولید کنندگان، تعداد سفارش چیلر های جذبی بسیار پایین می ‌باشد و از طرفی با توجه به عملکرد چیلر های تراکمی این چیلر ها با اقبال بیشتری در میان مصرف‌ کنندگان مواجه شده‌ اند.


مینی چیلر های تراکمی براساس تبرید تراکمی بخار فعالیت می ‌کنند. برای شناخت بهتر بدانید که بخار مبرد توسط مینی چیلر های تراکمی به وسیله کمپرسور موجود در این سیستم متراکم شده و فشار و همچنین دمای آن افزایش پیدا می ‌کند و به ‌این ‌ترتیب گرمای مبرد از طریق کندانسور تعبیه ‌شده به هوای محیط وارد می ‌شود. این اتفاق باعث می ‌شود تا مبرد تبدیل به مایع گردد. مایع تولید شده از کندانسور خارج می‌ شود و با توجه به سیستم تعبیه ‌شده از شیر انبساط عبور می ‌کند و درنتیجه باعث می‌ شود افت فشار زیادی پیدا کرده و سرد شود بر این اساس مقداری از مایع مبرد تبخیر شده و در ادامه کاهش بیشتر دما را خواهیم داشت و در نتیجه مبرد سرد وارد اواپراتور می شود. این مبرد جریان آبی که از آن عبور می ‌کند را خنک کرده و مجدداً بعد از تبخیر شدن به کمپرسور بازمی ‌گردد. این اتفاق آن‌ قدر تکرار می‌ شود تا دمای هوا به شرایط مطبوع خود برسد.


ضریب عملکرد مینی چیلر ها


نوع کمپرسور و اواپراتور های مورد استفاده در چیلر ها باعث افزایش ضریب عملکرد آن ‌ها شده‌ است. انواع کمپرسور های اسکرال و روتاری که در ساخت مینی چیلر ها مورد استفاده قرار می ‌گیرند از ضریب عملکرد بسیار بالا و همچنین مصرف برق بسیار پایینی بهره‌مند هستند. وجود اواپراتور های صفحه ‌ای در مینی چیلر ها ،باعث افزایش راندمان مینی چیلر ها در ضریب عملکرد آن ‌ها می شود. همچنین وجود مخزن ذخیره آب سرد نیز یکی دیگر از مواردی است که در مینی چیلر ها می تواند مفید باشد زیرا موجب سرعت بخشیدن به تهویه هوا شده و در مدت ‌زمان پایین‌ تر راندمان برودتی بالاتری را از خود ارائه می ‌دهد.


اجزا تشکیل دهنده مینی چیلر ها


مینی چیلر ها نمونه‌ های کوچک‌ شده چیلر های بزرگ می‌ باشند. حتی گاهی اوقات برخی از مینی چیلر ها دارای قطعاتی هستند که چیلر های مرکزی نیز آن‌ ها را ندارد. به ‌عنوان مثال پمپ سیرکولاسیون در مینی چیلر ها وجود دارد که در چیلر های بزرگ معمولاً از آن استفاده نمی ‌شود. در واقع اجزاء تشکیل‌ دهنده مینی چیلر ها شامل ۲ بخش قطعات اصلی و قطعات جانبی می ‌باشد. که مهم ‌ترین قطعات اصلی آن ‌ها شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور، پمپ سیرکلاسیون، تابلو برق و تجهیزات جانبی دیگر می‌ باشد که در ادامه با جزئیات هر کدام از آن‌ ها را معرفی می ‌کنیم.


کمپرسور


کمپرسور


عمدتا کمپرسور موجود در مینی چیلر ها از نوع اسکرال می‌ باشد. در برخی مناطق مانند مناطق گرم و مرطوب از کمپرسور های پیستونی نیز استفاده می شود. کمپرسور های اسکرال در زمره ساده ‌ترین نوع کمپرسور ها می ‌باشند که کمترین هزینه را برای مصرف‌ کننده به‌ همراه دارد همچنین این نوع کمپرسور ها باعث افزایش عمر مینی چیلر ها نیز می ‌گردد.


در برخی از مینی چیلر ها به ‌جای استفاده از یک کمپرسور و یک مدار تبرید از دو کمپرسور و دو مدار تبرید استفاده می شود و به ‌اصطلاح به مینی چیلر به صورت دو مداره طراحی می ‌شود. این اتفاق مزیت بسیار بالایی برای مصرف‌ کنندگان دارد که از جمله این مزیت ‌ها می ‌توان به کاهش مصرف برق اشاره کرد. همچنین درصورتی ‌که یکی از مدار ها دچار خرابی و نقص فنی شود سیستم مینی چیلر شما با ۵۰ درصد ظرفیت به کار خود ادامه می ‌دهد تا نقص فنی مدار دیگر بررسی و برطرف شود. بنابراین این سیستم باعث می ‌شود تا شما از بهره ‌وری بالاتری برخوردار باشید. در واقع کمپرسور مهم‌ ترین بخش از تجهیزات مینی چیلر به شمار می ‌رود.


کندانسور


کندانسور نوعی مبدل حرارتی بوده که به دو نوع هوا خنک و آب‌ خنک تقسیم ‌بندی می ‌شود. وظیفه کندانسور گرفتن گرمای بیش ‌از حد مبرد بوده تا دستگاه روند خود را تا انتها انجام دهد. کندانسور هوا خنک از کویل ‌های مسی با بلوفین های آلومینیومی ساخته می ‌شود و از چند فن برای دمیدن هوا استفاده می ‌شود. در کندانسور آب‌ خنک نیز کویل‌ ها به‌ صورت پوسته  و ساخته شده و برای خنک کاری نیازمند برج خنک‌ کننده می ‌باشند. در واقع کندانسور آب ‌خنک به دلیل مصرف آب بالا، هزینه نگهداری و تعمیرات و نیز مشکلات بهداشتی که ممکن است ایجاد کنند کمتر مورد اقبال مصرف‌ کنندگان قرار می ‌گیرد و به‌ طور کلی کندانسور های آب‌ خنک برای مینی چیلر ها مورد استفاده قرار نمی‌ گیرد. میزان حجمی که برای کندانسور های آب ‌خنک پیشنهاد می ‌شود معمولا در سیستم‌ هایی است که ظرفیت تبرید آن‌ ها بالای ۵۰ تن می‌ باشد.


شیر انبساط


شیر انبساط


شیر انبساط به ‌جهت تنظیم و کنترل میزان فشار مبرد و میزان مبرد عبوری در مینی چیلر ها مورد استفاده قرار می ‌گیرد. شیر انبساط دارای ۲ نوع مکانیکی و الکترونیکی می‌ باشد. شیر های الکترونیکی با توجه به قابلیت‌ هایی که دارند گران ‌تر و دقیق ‌تر از شیر های مکانیکی می‌ باشند که درنتیجه استفاده از شیر های الکترونیکی کار را برای مصرف‌ کنندگان راحت ‌تر می ‌کند.


اواپراتور


اواپراتور


اپراتور از جنس شِل و تیوب می ‌باشد که دارای پوسته فولادی است و از لوله های مسی ساخته می ‌شود در برخی موارد خاص نیز اواپراتور از نوع صفحه‌ ای می ‌باشد. وظیفه این سیستم کاهش دمای آب به میزان دلخواه است و دارای یک لوله ورودی و یک لوله خروجی برای تبرید می باشد. اواپراتور ها همچنین دارای لوله ورود و خروج برای آب در گردش نیز می باشند. پوسته خارجی اواپراتور با فوم ‌های مخصوص محصور شده تا هم راندمان سیستم را افزایش دهد و هم از شکل‌ گیری قطرات آب ناشی از تقطیر آب جلوگیری کند.


پمپ سیرکلاسیون


پمپ سیرکلاسیون در واقع تنها جزئی از چیلر می‌ باشد که در باکس خود چیلر قرار نمی ‌گیرد و از چیلر مرکزی فاصله دارد. در واقع پمپ سیرکلاسیون وظیفه چرخش آب تولید شده توسط چیلر به سمت فن ‌کوئل ‌ها را به عهده دارد. بین مینی چیلر ها و فن‌ کوئل ‌ها  فاصله ای طولانی وجود دارد که این مسیر با لوله ‌کشی هایی به یکدیگر متصل می ‌شوند که گاهاً در تراس ‌ها، لابی ‌ها و بالکن ‌های واحد های آپارتمانی قرار می ‌گیرند. مینی چیلر ها دارای پمپ بوده که این پمپ‌ ها دارای هد و دبی معمولی می ‌باشند. هرچه قدرت هد پمپ بیشتر باشد در واقع نشان ‌دهنده قدرت پمپ جهت ارسال آب به دورترین فن ‌کویل ‌ها می ‌باشد. درواقع هرچه هد قوی ‌تر باشد امکان افزایش طول لوله ‌کشی را برای مینی چیلر ها بیشتر می شود.


تابلو برق (اتوماسیون کنترل مینی چیلر)


تمام سیستم‌ های صنعتی برای کنترل دارای تابلوی برق می ‌باشند که تمام تجهیزات مورد نیاز جهت کنترل دستگاه بر روی آن قرار دارد. مینی چیلر ها نیز از تابلو برق جهت کنترل برخوردار می‌ باشد.


تجهیزات جانبی


علاوه ‌بر موارد یاد شده مینی چیلر ها دارای تجهیزات جانبی دیگری از جمله انواع شیر های انبساط مکانیکی یا الکترونیکی، مخزن‌ های عایق‌ کاری شده دارای اتصالات پرکننده و تخلیه ‌کننده، شیر های سرویس، شیر های برقی، انواع صفحه نمایش ‌های نشان‌ دهنده فشار و تنظیمات سیستم، سیستم ‌های ضد یخ، محافظت ولتاژ، محافظ جریان آب و غیره می‌ باشند که این تجهیزات باعث تکمیل عملکرد  مینی چیلر می ‌شود و در نهایت باعث می‌شوند که مینی چیلر از راندمان بالایی برخوردار بوده و بهترین کیفیت را برای مصرف‌ کنندگان ارائه دهد.


مزایای مینی چیلر ها


مینی چیلر ها دارای مزایای متعددی هستند که از مهم ‌ترین آن ‌ها می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد



  1. ارائه سیستم سرمایش در هر فصل

  2. هزینه بسیار کم برای هر نوع تهویه مطبوع

  3. کاهش صدای سیستم به دلیل حذف کانال ‌ها

  4. طول عمر بالا

  5. امکان استفاده در فضا های باز مانند پشت ‌بام، تراس و بالکن‌ ها

  6. دارای وزن کم و مصرف برق بسیار پایین و همچنین ارائه حجم زیادی از تهویه

  7. تعمیرات و نگهداری آسان و هزینه‌ های بسیار پایین

  8. قابل ‌استفاده در مناطق خشک و گرمسیری

  9. عدم نیاز به برج خنک ‌کننده

  10. سیستم بدون برفک، به دلیل استفاده از اپراتور صفحه فولادی ضد زنگ

  11. جدا سازی دمای اتاق ‌ها از یکدیگر و همچنین کاهش صدای سیستم


راهنمای خرید مینی چیلر


نکات مختلفی را برا خرید یک مینی چیر مناسب باید در نظر گرفت تا بهترین خرید را انجام داد و وبسایت هواران یک سری از این موراد را در زیر بصورت مختصر جمع آوری کرده است:



  • راندمان

  • کارایی

  • قیمت

  • ماندگاری

  • گارانتی و خدمات پس از فروش


جمع بندی


امروزه مینی چیلر ها با توجه به مزایای زیادی که از خود ارائه داده ‌اند با اقبال بسیار بالای مصرف‌ کنندگان مواجه شده اند. مینی چیلر ها در واقع توانستند مشکلات چیلر های مرکزی را برطرف کرده و به‌عنوان یک سیستم مستقل کار خود را ادامه دهند. در این بخش سعی کردیم تا مینی چیلر ها را به‌ صورت کامل و جامع برای شما معرفی کنیم. اگر قصد خرید مینی چیلر برای مجموعه خود دارید و نمی دانید که دقیقا چه کاری باید انجام دهید و نیاز به یک متخصص جهت  بررسی شرایط دارید. مهندسان و متخصصان رسام تجارت هواران در کنار شما هستند تا به شما در خرید این محصول کمک کنند.

تگ ها :
مینی چیلر: کاربردها و مزایای استفاده در فضاهای کوچک تجاری و مسکونی
مینی چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟
اشتراک گذاری :
نظرات

سؤالات متداول

کندانسور بخشی از سیکل تبرید می ‌باشد که وظیفه اصلی اش تبدیل مبرد از گاز به مایع است. کندانسور با نام چگالنده نیز شناخته می ‌شود. در هنگام تبرید، کندانسور گرما را از مبرد می گیرد و به محیط اطراف منتقل می کند.
کندانسور ها از نظر بهره ‌وری، کاربرد و همچنین در انواع سیستم ‌های سرد کننده به ۳ دسته تقسیم می ‌شوند که شامل: ۱- کندانسور هوایی یا هوا خنک، ۲- کندانسور آبی یا آب‌ خنک و ۳- کندانسور تبخیری می باشد