آشنایی با عملکرد و کاربردهای دمپرها در واحدهای هواساز و کانال کشی

انواع دمپر


دمپر صفحه ای فلزی است که جریان هوا را از داخل داکت، هواساز و یا دیگر تجهیزات مرتبط با هوا تنظیم و یا متوقف می کند. باز و بسته کردن و همچنین کنترل میزان جریان با تنظیم تیغه های دمپر امکان پذیر می شود.


تیغه دمپرها میتواند به صورت ثابت و همچنین متحرک اتوماتیک و یا دستی باشد که در بخشی از مسیر ورودی و یا خروجی کانال های هوا نصب می گردند.


 


دمپر مقاوم به حریق


این نوع دمپر ها جزو تجهیزات کنترل آتش و دود هستند. دمپر مقاوم به حریق از ورود دود به بخش های دیگر جلوگیری می کند. در این نوع دمپر پره ها از طریق موتور دمپر کنترل می شوند.


دمپرهای مقاوم به حریق می توانند پس از دریافت یک سیگنال الکتریکی از یک سیستم اعلام حریق با استفاده از سنسورهای دود بسته شوند و مانع سرایت اتش و دود به مکان های مجاور شوند.


دمپر مقاوم به حریق


دمپر بین کانال


این مدل از دمپرها به صورت کنترلی نیز قابل تنظیم خواهد بود. این پره ها بوسیله اهرم های خاص بهم متصل و با دو نوع دستگیره دستی و موتور الکتریکی به گردش در می آیند .


دمپر های کانالی عموما با برق کار میکنند و در سیستم تهویه مطبوع خانگی مورد استفاده قرار میگیرند.


دمپر بین کانال


دمپر دستی


دمپر دستی توسط دستگیره ای که در بیرون کانال قرار دارد کنترل می شود. تیغه های این دمپر به صورت موازی ساخته شده اند که با گرفتن دسته به صورت همزمان و هماهنگ در حالت باز یا بسته و نیمه باز قرار میگیرند و میزان هوای عبوری از مجرای هوا را کنترل می کنند.


دمپر دستی


دمپر بادی (بالانس دمپر)


این نوع دمپرها به منظور انتقال جریان هوا ازفضای خارج به داخل به کار می روند. بالانس دمپر در پشت فن و تیغه های به کار رفته شده در دمپر با روشن شدن فن همزمان شروع به باز شدن میکنند و با خاموش شدن فن بسته میشوند و راه ارتباط بیرون به داخل مسدود می شود و از نفوذ گرد و غبار و الودگی به محیط جلوگیری می شود.


دمپر بادی


دمپر اتوماتیک


این سبک از دمپرها انتقال جریان هوا به وسیله موتورهایی صورت میگیرد که با الکتریسته کار میکنند این دمپرها عموما در پشت فن هواکش ها قرار میگیرند.


تیغه های دمپر اتوماتیک همزمان باکارکرد فن شروع به باز شدن میکنند و با خاموش شدن فن بسته می شوند. 


دمپر اتوماتیک


دمپر پروانه ای


از دمپر گرد پروانه ای در پشت دریچه های گرد استفاده می شود.  علت نامگذاری این دمپر حالت باله های پروانه ای شکل آن در زمان باز بودن دمپر است. این دمپرها مقدار هوا را در  کانال های رفت و برگشت تنظیم میکنند. با توجه به نحوه باز شدن پره های این نوع دمپر توزیع هوا تقریبا متقارن باقی می ماند.


دمپر پروانه ای


شما عزیزان میتوانید برای خرید انواع فن و هواساز به سایت مجموعه هواران مراجعه کنید.

تگ ها :
انواع دمپر
آشنایی با عملکرد و کاربردهای دمپرها در واحدهای هواساز و کانال کشی
اشتراک گذاری :
نظرات

سؤالات متداول

کندانسور بخشی از سیکل تبرید می ‌باشد که وظیفه اصلی اش تبدیل مبرد از گاز به مایع است. کندانسور با نام چگالنده نیز شناخته می ‌شود. در هنگام تبرید، کندانسور گرما را از مبرد می گیرد و به محیط اطراف منتقل می کند.
کندانسور ها از نظر بهره ‌وری، کاربرد و همچنین در انواع سیستم ‌های سرد کننده به ۳ دسته تقسیم می ‌شوند که شامل: ۱- کندانسور هوایی یا هوا خنک، ۲- کندانسور آبی یا آب‌ خنک و ۳- کندانسور تبخیری می باشد